המטיילים יגיעו בטיסה קבוצתית או באופן עצמאי אל קאנגרלוסואק, בעבר בסיס חיל האוויר האמריקאי והיום נמל תעופה בינלאומי, ויעלו אל האנייה.
בסונדר סטרומפיורד, המוקף בהרים שגיאים, אנו עשויים להיתקל בזרמים המגיעים ל- 7 קשר ( 12 קמ"ש), כך שנזדקק אולי לזמן נוסף כדי לשוט את מלוא אורכו של הפיורד, כ- 170 ק"מ. בחלק הדרומי של הפיורד, בעמקים של ספראטוק (Safratoq) ואנגויאפורטיק (Angujfortik ) מבקרים לעתים קרובות עדרים קטנים של שורי המושק. אנו ננחת שם כדי לצפות בהם ממרחק.
עמוק בתוך אוויגהדספיורד ("הפיורד הנצחי"), קרוב לרגלי הקרחון של סרמסטיאק (Sermestiaq) וטטראט סרמיאט (Taterat Sermiat), אנחנו מוקפים בהרים בגבהים של כ- 2,000 מטר. בפתח הפיורד אנחנו מצליחים לרוב לצפות בלווייתנים גבנוניים.
מזרחית להמבורגרלנגד אנו מגיעים לנוף הפנטסטי של סרמינליגואק פיורד (Sermilinguaq Fjord). לאיזור מאנייטסוק (Maniitsoq) יש נוף סלעי כשראשי ההרים מוקפים בקרחונים הגולשים לים.
דרומה למאנייטסוק, בין אלאנגוא (Alanngua) ואטאמיק (Atamik), אנו נוחתים באזור שהוא בסיס של מכתש לחץ עצום שנוצר על ידי מטאוריט ענקי שהכה בקרקע לפני כ- 3 מיליארד שנים. זוהי תצורת הלחץ העתיקה ביותר הידועה עד כה על פני כדור הארץ.
אנו מפליגים מעט לתוך גודטאבספיורד, כדי לבקר שרידים של אנשי הצפון (נורסמן Norsemen) מהישוב המערבי ונצפה בקרחונים מלכותיים כמו מקאנגרסונק (Kangersuneq). כאן, בישוב הנטוש אומאנק (Umanaq), היה מיסיון של הכנסייה המוראבית.
בעיר נוק (Godthab-Neu Herrenhut), בירת גרינלנד, חיים כ- 15,000 תושבים. סיור בעיר יכלול את המוזיאון האוצר בתוכו אוסף יוצא מן הכלל של מומיות אינואיטיות (אסקימואיות) מהמאה ה- 15, שנתגלו ליד אומאננאק (Uummannaq), צפונה מנוק. מרכז התרבות של נוק, בו מוצגת אחת לשנה תערוכה של אמן גרינלנדי, ראוי גם הוא לביקור. בחלק המערבי של העיר ניתן לצפות בלווייתנים גבנוניים ובלווייתנים כחולים. לאחר הסיור הנוסעים יעזבו את האנייה לקראת טיסתם הביתה
הציגו לנו רק מבצעים!
עד כה, איסלנד נהנתה מגל אדיר של תיירות קיץ, ו"נסגרה" בחורף. אך בשנים האחרונות, מתעוררת גם תיירות […]
פטגוניה. גם בקרב מי שכף רגלם מעולם לא דרכה באזור מרתק זה מעלה השם אסוציאציות של מקום […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חושבים על הטיולים שלנו? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.