המטיילים יגיעו בטיסה קבוצתית או באופן עצמאי אל אושואייה, העיירה הארגנטינאית הדרומית בעולם הנמצאת בקצה ארץ האש וייפגשו עם שאר חברי הקבוצה ומדריך הטיול. למחרת בשעות אחר הצהריים נפליג דרך תעלת ביגל (Beagle), המיצר הדרומי של "ארץ האש", ונצא אל האוקיינוס.
ביומיים אלה נפליג דרומה אל דרום האוקיינוס האטלנטי, דרך מיצרי דרייק אל הזרם האטלנטי ההיקפי המהווה את הגבול האקלימי ליבשת אנטארקטיקה. במהלך השייט נפגוש בשפע מינים של עופות האזור הארקטי כגון אלבטרוסים, יסעורים, יסעורונים, שחפים ועוד. ייתכן כי דולפינים ילוו מדי פעם את הספינה ובמרחק נוכל להבחין לעתים בסילוני מים של לווייתנים.
הספינה מתקרבת לאיי שטלנד וכאן נוכל להבחין בקרחונים הראשונים, שמעברם מתנשא הרכס הגבוה של חצי האי אנטארקטיקה. נעבור בתעלת שולארט (Schollaert), בין איי ברבנט ואנברס (Anvers & Brabant). נרד מהספינה בסירות זודיאק ונבקר באי קוברוויל (Cuverville) השוכן בלב מפרץ שקט מול חוף חצי האי האנטארקטי. האי מאכלס מושבת פינגווינים ג'נטו גדולה, כמו גם אזור קינון של קורמורנים כחולי עיניים וזוגות של חמסנים – גזלני ביצים ואפרוחים ומנקי הפגרים של אנטארקטיקה.
נרד בסירות זודיאק ונשוט במי המפרץ השקט נקו. המפרץ כלוא בין איים והחוף המרשים של חצי האי אנטארקטיקה, שבבסיסו שכבת סלעים כהה ומעליו קרחון ענק, הרובץ כקצפת על פני העוגה. נרד אל האי דנקו (Danco), ננחת בחופיו ונטייל בין מושבות של פינגווינים ממיני לבן סנטר וג'נטו, החיים בצד משפחות של כלבי ים.
נמשיך ונפליג לאורך חוף היבשת האנטארקטית. גושי קרח עצומים צפים על פני הים וניתן לעתים לצפות בכלבי ים ופינגווינים נחים על גושי הקרח ולווייתנים המשייטים לאורך החופים. ניכנס אל מפרץ "גן עדן", הצופה אל קרחוני ענק ופיורדים תלולים חותכים בו את קו היבשת. נשוט בסירות זודיאק בין קרחונים צפים בעומק הפיורדים. נבקר בתחנת מחקר ארגנטינאית, שם נכיר את אורח החיים של חוקרי אנטארקטיקה, המבלים זמנים ארוכים בדרום הקר וניהנה מנופי הקרחונים המרהיבים.
ההפלגה ממשיכה לאורך חופי חצי האי האנטארקטי, המתאפיין בהרים תלולים, סלעים כהים מאוד ושכבה עבה של קרח לבן וקרחונים כחלחלים המכסים אותה. נפליג דרך מיצר ימי צר בין הרים גבוהים, תעלת למייר (Lemaire) היוצאת דופן ביופייה, מקום טוב לצפייה בלווייתנים ונגיע אל האי פטרמן (Petermann), בו נוכל לראות ציפורים, פינגווינים וכלבי ים. נמשיך ונבקר בתחנת המחקר האוקראינית הפעילה, ששם חקרו את החור באוזון מעל אנטארקטיקה וגם נזכה לשתות וודקה רוסית מחממת לבב.
נפליג צפונה, דרך תעלת נוימאייר (Neumayer) אל איי מלכיור (Melchior) שם נהנה מנופי הקרחונים המרהיבים של האזור ונרד שוב, באמצעות סירות זודיאק, לשוט לאורך הקרחונים ולצפות בכלבי הים והלווייתנים.
נצא לשיט חזרה מחופי אנטארקטיקה, דרך מיצרי דרייק (Drake Passage), הים המפריד בין היבשת השישית לבין כייף הורן, הקצה הדרומי של יבשת אמריקה. ביום האחרון נשלים את המסלול וניכנס מדרום, אל נמל העיירה אושואייה, העיירה הארגנטינאית הדרומית בעולם, הנמצאת בקצה ארץ האש.
הציגו לנו רק מבצעים!
גוף האדם אינו מותאם פיזיולוגית למזג אוויר קיצוני, חם או קר. טמפרטורת הגוף של האדם קבועה, והיא […]
כבשן האש של השטן את השקט המוחלט של נצחיות ההרים קטע רק פצפוץ הקרח הנשבר. עשרה זוגות […]
רוצים לשמוע מה המטיילים שלנו חשבו על הטיול? אספנו בשבילכם את כל מכתבי ההמלצה שקיבלנו במקום אחד.